BeCommerce

BeCommerce
BeCommerce is de Belgische vereniging van de bedrijven actief in verkoop op afstand, via internet, en dus alle vormen van e-commerce. Dankzij bewustmaking, informatie, promotie, de certificatie van e-commerce websites door middel van het BeCommerce Kwaliteitslabel en een eigen gedragscode, wil BeCommerce bouwen aan de groei van de sector en de versterking van het consumentenvertrouwen in kopen op afstand.
 
Doelstellingen
BeCommerce stimuleert het consumentenvertrouwen in zowel het kopen op afstand via internet als via catalogus of post ten voordele van de consumenten en de verkopers.
 
BeCommerce brengt deze doelstellingen in de praktijk door:
  • het imago van kopen op afstand te versterken
  • het leuke en gemakkelijke van het kopen op afstand bij de consument aan te tonen
  • kennis en ervaring uit te wisselen
  • het stimuleren van beste praktijken via zelfregulering
  • de belemmeringen om te kopen op afstand voor de consument op te heffen
Zelfregulering
De BeCommerce bedrijven respecteren de regels opgenomen in de Gedragscode van BeCommerce. De Code bevat regels over privacy, kopen op afstand en telemarketing. Deze regels bieden u als consument een optimale bescherming.
 
De bedrijven die het BeCommerce Label dragen, houden zich aan nog strengere regels die heel gericht zijn op het kopen op afstand via internet en catalogus. Zij respecteren de Gedragscode van het BeCommerce Kwaliteitslabel.
 
Bedrijven lid van BeCommerce
Alle leden zijn gemakkelijk en snel terug te vinden op ledenlijst, per categorie of op alfabet.