Header storyteller

Vacature

Marketing Manager vakbeurzen

Breek record na record met jouw on- en offline campagnes voor de grootste vakbeurzen van Nederland! De ene dag bedenk je een te gekke out of home wervingscampagne voor Big Data Expo, de andere dag help je een collega met die toffe full funnel online campagne voor de Webwinkel Vakdagen die sowieso weer genomineerd gaat worden voor een award.

Als Marketing Manager Vakbeurzen ben je (marketing) verantwoordelijk voor een aantal merken uit ons portfolio (Webwinkel Vakdagen, Big Data Expo, Festivak en eRIC). Een diverse en uitdagende rol met veel vrijheid waarin je continu op zoek gaat naar manieren om deze succesvolle evenementen verder te laten groeien en ontwikkelen.

Dit doe je uiteraard niet alleen. Je werkt intensief samen met je collega’s op de marketingafdeling: een team van specialisten op het gebied van online marketing, ontwerp en content. Maar ook met je collega’s van sales en facilitair. Als projectteam zijn jullie er samen verantwoordelijk voor om van ieder evenement een succes te maken.

De functie

Je belangrijkste verantwoordelijkheid is het genereren van relevant bezoek aan onze evenementen. Dit doe je door het ontwikkelen en uitvoeren van een uitgebreid marketingplan waarbij je diverse on- en offline media combineert. Je steekt dan ook graag zelf de handen uit de mouwen.

Je bent in staat externe partijen aan te sturen en je projecten zowel intern als extern efficiënt te managen. Je passie is het optimaliseren en laten groeien van projecten middels je doelgerichte campagnes. Je bent je bewust van je rol binnen de afdeling, het project en de organisatie.

Voor welke beurzen ga je werken?

Onze beurzen hebben de meest uiteenlopende thema’s. Van e-commerce tot big data en van festivals tot rampenbestrijding. Als Marketing Manager ga jij aan de slag met al deze onderwerpen. Een heel gevarieerde functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid!

Het team

Het marketingteam bestaat uit vijf enthousiaste marketeers – stuk voor stuk echte marketing royals. Allemaal met een eigen expertise. Gezamenlijk is het team verantwoordelijk voor de promotiecampagnes van de beurzen, de websites, mailings en de diverse social mediakanalen. Met jouw hands-on mentaliteit en flexibiliteit zorg jij er, samen met je collega's, voor dat de afdeling als een geoliede machine loopt en doelstellingen en deadlines worden gehaald.

Over OGZ

Als onafhankelijk organisatiebureau in het volledig zelfstandig ontwikkelen en organiseren van vakbeurzen, publieks-evenementen en congressen, zijn wij de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse beurzenlandschap en daarbuiten. Gevestigd in regio Eindhoven werken wij iedere dag vol passie en plezier aan de ontwikkeling en organisatie van diverse evenementen in de meest uiteenlopende sectoren en met exposanten van toonaangevende topmerken.

Sales is een essentiële schakel voor het succes van onze evenementen. Daarom ondersteun je de afdeling sales door het genereren van goede leads en een krachtige positionering van onze evenementen.

Wie ben jij?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van Marketing en/of Communicatie;
 • Je hebt ervaring met marketing in een B2B omgeving;
 • Je bent gedreven en energiek en je neemt graag verantwoordelijkheid;
 • Je bent een teamspeler die makkelijk intern en extern communiceert;
 • Je bent stressbestendig en in staat om onder druk deadlines te halen;
 • Je beheerst naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal in woord en geschrift.

Je bent een echte ogz'er als....

 • Je houdt van een informele, platte organisatiestructuur zonder veel hiërarchie. Jouw goede ideeën hoeven niet eerst 4 lagen van de organisatie door.
 • Je ernaar uitkijkt om mee te gaan naar onze beurzen. Hoe gaaf is het om op het moment suprême met de rest van het team ontzettend te genieten van wat we daar toch maar weer voor moois hebben neergezet!
 • Je flexibel bent en snel kan schakelen. Tijdens de organisatie van een evenement loopt nu eenmaal nooit alles precies zoals je het voor ogen had;
 • Je stevig in je schoenen staat en feedback durft te geven én te ontvangen. Altijd met het doel om onze producties en dienstverlening continu te blijven verbeteren;

Wat krijg je?

 • De kans om mee te werken aan de grootste (en gaafste!) beurzen van Nederland;
 • Een gevarieerde baan met een hoog ambitieniveau
 • Een hecht, Brabants gezellig en gepassioneerd team;
 • Toffe uitjes, veel etentjes en (beurs)borrels met je te gekke collega’s (al zeggen we zelf);
 • Ruimte voor eigen initiatief en volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen;
 • 24 vrije dagen (bij een fulltime dienstverband) + extra collectieve vrije dagen rondom feestdagen;
 • All-in verblijf met het hele team in een hotel tijdens de beurzen;

EXTRA PUNTEN SCOREN?

Ben je ook nog secuur, neem je graag verantwoordelijkheid, heb je een hands-on mentaliteit en ben je oplossingsgericht? Dan ben jij de Marketing Manager die wij zoeken!

Han maakt graag kennis met je

Han Bosman

Founder en CEO
han@ogz.nl