WWV beursoverzicht

“Hoe dichterbij de beurs komt, hoe leuker het wordt”

Maak kennis met Sem, onze Facilitair Medewerker! Sem is in juni 2021 gestart met werken bij OGZ, nadat hij al 2 keer bij ons had stage gelopen. Benieuwd waarom de 21-jarige Facilitair Medewerker zo graag terug wilde komen na zijn stages? Lees het hier!

Sem vertelt: "Samen met mijn 3 collega’s van Facilitair zorg ik voor het organisatorische stuk van de beurzen. Wij komen in actie nadat het salesteam een stand heeft verkocht. Wij zorgen ervoor dat de wensen van de klant als het gaat om aankleding van de stand, worden gerealiseerd. En dat de beursvloer er piekfijn uitziet als de eerste bezoekers binnenstromen. We hebben daarvoor contact met leveranciers, klanten en de beurslocatie. Het hele proces begeleiden vanaf een leeg A4’tje tot en met de beurs, is supergaaf.’’

Hoe ziet een werkdag er op de afdeling facilitair uit?

Sem trapt op een ‘normale’ werkdag om 9:00 uur af met een kopje thee, waarna hij zijn mailbox bijwerkt en aan de slag gaat met zijn taken. ‘’We werken alle onderdelen van een beurs uit: denk aan de entree, de vipruimte, lezingenzalen, wat audiovisueel nodig is en of we tapijt moeten regelen. Geen dag is hetzelfde!’’

De Champions League van het organiseren

Sem doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is, maar een lege hal van 20.000 m2 omtoveren tot prachtige beursvloer, inclusief registratie, honderden stands, lezingenzalen met beeld, licht en geluid, VIP-ruimtes, cateringterrassen en signing vergt een hoop voorbereiding, duidelijke afspraken en gestructureerd te werk gaan. Gelukkig kun je dat wel aan Sem overlaten!

Team

Veel ruimte voor eigen initiatief

‘’OGZ is een informele organisatie met een gezellig team en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Als wij denken dat een interieur mooier wordt door er iets aan toe te voegen, dan mag dat en wordt het door ons geregeld. Als de klant maar tevreden is en het totaalplaatje klopt.’’

Wat maakt een typische “OGZ’er”?

"We zijn allemaal harde werkers en teamplayers. Het maakt niet uit welke functie je hebt, iedereen helpt elkaar en je kunt ook bij alle collega’s terecht. We kennen elkaar heel goed, mede omdat we voor en tijdens een beurs veel tijd met elkaar doorbrengen."

Wat is het hoogtepunt van werken bij OGZ?

‘’Met zijn allen op de beurs staan, dat is het hoogtepunt. Hoe dichterbij de beurs komt, hoe meer de spanning oploopt: iedereen heeft er zin in en we gaan er allemaal voor,’’ vertelt Sem met een fonkeling in zijn ogen.

Ook de mooiste producties neerzetten? 

Lijkt het jou net als Sem fantastisch om met een gedreven en enthousiast team de mooiste producties neer te zetten? Wacht dan niet langer en solliciteer op een van onze vacatures op onze werkenbij-pagina!

Bekijk onze vacatures

Meer over onze beurzen

Meer over de beurzen

Bekijk onze producties

Ontmoet het team

Ontmoet het team

Meer over het team